Verloren en gevonden

In een kleine stad, waar de straten leken te fluisteren over verloren dromen en verborgen verlangens, leefde een meisje genaamd Emma. Ooit was ze vol levensvreugde en energie, maar de laatste tijd leek er iets te ontbreken. Een schaduw leek haar te omhullen, haar ziel te verduisteren.

Emma dwaalde door haar dagen, haar glimlach een schrale echo van wat het ooit was. Ze voelde zich verloren, uit balans, en haar eigen gezelschap voelde steeds minder vertrouwd. Ze dacht dat ze de weg kwijt was in haar eigen leven.

Op goede dagen leek het alsof de zon door de wolken brak. Emma vond een moment van rust, een glimp van haar oude zelf. Maar zoals een vluchtige droom vervliegt bij het ontwaken, zo vervloog ook haar vreugde. Boosheid, angst en verdriet stonden altijd op de loer, klaar om haar te overspoelen.

Op een dag besloot Emma dat ze genoeg had van deze innerlijke strijd. Ze wilde zichzelf weer vinden, haar balans herstellen en leren om van zichzelf te houden zoals ze was. Dus begon ze een reis, niet over geplaveide wegen, maar door de donkere gangen van haar eigen gedachten en gevoelens.

Ze omarmde haar momenten van vreugde en licht, koesterde ze als kostbare schatten in haar hart. Maar ze leerde ook om niet weg te rennen voor haar donkerste gedachten, om ze te aanvaarden en te begrijpen waar ze vandaan kwamen.

Langzaam, maar zeker, begon Emma weer in balans te komen. Ze ontdekte dat de weg naar zelfacceptatie hobbelig was, vol met valkuilen en uitdagingen. Maar met elke stap groeide haar kracht, haar veerkracht.

En op een dag, toen de zon hoog aan de hemel stond en de wereld baadde in warmte en licht, voelde Emma iets dat ze in lange tijd niet had gevoeld: een diepe innerlijke rust. Ze had zichzelf gevonden, niet perfect, maar echt en oprecht.

Hooggevoelig Ja of Nee?

Ben je je sterk bewust van (harde) geluiden, sferen en temperatuur verschillen? Heb je goed door hoe anderen zich voelen? Ben je vaak overprikkeld?

En heb je ook nog eens een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je liever dat alles goed en zonder gedoe verloopt?

Grote kans dat jij hooggevoelig bent!

Doe direct de test en je weet het binnen enkele minuten!

Nog meer mooie berichten