Hooggevoelig en een gevoel van onrust

Met je collega begin je aan de medicatie ronde op de afdeling in het ziekenhuis en gelijk sta je weer op scherp. Wat is dat toch, dat gevoel dat je zo onzeker maakt. Dat je gaat twijfelen of je wel de juiste dingen doet en er genoeg bent voor de patiënt. Je kan er niet goed de vinger op leggen maar je hebt ook nog eens het gevoel dat je niet helemaal wordt opgenomen in het team. Soms heb je ook het idee dat ze over je kletsen en daar word je nog onzekerder van.

Tuurlijk weet je ook wel dat je jezelf wat meer tijd moet gunnen. Je werkt tenslotte pas een maand op deze afdeling. Maar je had het nou eenmaal fijn gevonden als je wat meer aansluiting had. Dat gevoel wat je had in het andere ziekenhuis. Dat kleinschalige in plaats van zo’n enorme grote afdeling. Er is ook best veel druk waar je moeilijk mee om kunt gaan. Maar wat je wel heel erg leuk vindt is een praatje maken met de patiënten.

Ze zeggen ook vaak dat je zo’n lieve verpleegster bent. Dat ze het fijn vinden om met je te praten en hun verhaal bij je kwijt kunnen. Je baalt er dan ook enorm van als je collega zegt dat jullie moeten opschieten en door moeten gaan met de ronde waar jullie mee bezig zijn. Je zou zo graag meer tijd hebben om met de patiënten door te brengen.

Je vindt het lastig dat je regelmatig een gevoel van onrust en paniek ervaart terwijl er helemaal geen aanleiding toe is. Je baalt daarvan en weet ook heus wel dat wat je jezelf vertelt je dit voor waarheid aanneemt maar dat gevoel is er nou eenmaal. Wat zou je er toch een hoop voor over hebben om van dit gevoel af te komen en je zekerder te voelen. Dat je niet meer van alles hoeft te vragen en een goeie aansluiting voelt in het team.

Je komt thuis en bent kapot. Je besluit om eerst een half uurtje te gaan liggen. Dat je iedere dag zo ontzettend moe bent dat je niet weet waar je het moet zoeken gaat je steeds meer opbreken. Je pakt je telefoon, zet de wekker op een half uurtje en voordat je het weet ben je al in dromenland en denkt aan morgen want dan ben je vrij.

Soms denk je weleens dat je misschien wel gewoon een goeie schop onder je kont nodig. Zodat je je werkdag veel ontspannender kunt beleven. En dan ben je weer lief voor jezelf en weet je dat je het de tijd mag geven om te wennen aan deze verandering.

“Maak je geen zorgen, het komt goed maar geef het even de tijd!”

Hooggevoelig Ja of Nee?

Ben je je sterk bewust van (harde) geluiden, sferen en temperatuur verschillen? Heb je goed door hoe anderen zich voelen? Ben je vaak overprikkeld?

En heb je ook nog eens een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je liever dat alles goed en zonder gedoe verloopt?

Grote kans dat jij hooggevoelig bent!

Doe direct de test en je weet het binnen enkele minuten!

Nog meer mooie berichten