Reviews

Wat anderen zeggen

Recent heb ik de laatste sessie in het tweede coachingstraject afgesloten. Dit tweede traject ging meer de diepte in en dat heeft me weer veel waardevolle inzichten opgeleverd.

Ik kijk nu op een andere manier naar gebeurtenissen die zijn geweest en die nog komen gaan. Bedankt weer voor je fijne begeleiding Patricia! En we spreken elkaar ongetwijfeld weer bij een volgende sessie.

Wendy van Veen

Medewerker Bestuursondersteuning

Ik ben een gezegend mens. Heb al meerdere keren een sessie bij Patricia mogen doen en die sessies hebben een aantal emotionele zaken versneld. Ik heb veel gehad aan hetgeen Patricia bij mij ontdekte en hoe ze vinger op de zere plek duwde. Dat heeft best veel getriggerd en in gang gezet, waar ik nu nog mee aan het werk ben. It takes time.

Patricia is meelevend en meegevoelig, maar ook eerlijk. Ze stelt de goede vragen en neemt geen genoegen met een half antwoord. Het is een heel fijn, warm en gezellig mens.

Daarnaast heb ik haar training voor HSP (High Sensitive Person) mogen volgen, als onderdeel van de pilotgroep. Met name voor mensen die net ondekt hebben dat ze HSP zijn (ik weet het al een tijdje) is deze training "grip op hooggevoeligheid" een hele goede training. De training geeft je handvaten, naslagwerken, een community van gelijkgestemden en fijne oefeningen; echt een aanrader!

Ingrid Serraarens

Eigenaar Ing's Bizz

Ik ben ontzettend dankbaar voor het coachtraject dat ik bij Patricia heb gevolgd. Sinds ik begonnen ben met de coaching, merk ik dat ik minder snel overprikkeld raak. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu rustiger in mijn hoofd ben en lekkerder in mijn vel zit.

Na drie maanden thuis te hebben gezeten met een burn-out, ga ik aankomende week rustig aan integreren en beginnen met een uurtje werken. Ik heb ontdekt dat een fijne en ontspannen thuissituatie essentieel is voor mijn welzijn op het werk. Hierdoor kan ik meer focus behouden en me beter concentreren.

Dankzij de inzichten die ik tijdens het traject heb opgedaan, weet ik nu hoe ik nog beter voor mezelf kan zorgen en op een effectieve manier rust kan inbouwen. Het was een mooie ervaring om gecoacht te worden in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Denise Willemsen

Directiesecretaresse/management assistent

Een aantal jaar geleden ben ik erachter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Toen ik eenmaal wist wat dat was, verklaarde dat een hoop: gevoelig voor emoties (van anderen), check! Heel empatisch, check! Altijd anderen willen helpen, check!

Mooie eigenschappen die er voor mij helaas wel voor zorgden dat ik moeilijk grenzen aan kon geven, mezelf vaak vergat omdat ik meer bezig was met de ander en met de emoties van anderen in mijn maag kon blijven zitten. Leuk dat hoogsensitiviteit: maar hoe ga je ermee om? Zo kwam ik bij Patricia terecht!

Ik heb 6 sessies gevolgd met als afsluiter altijd een energetische behandeling. Tijdens de sessies gaf Patricia me altijd praktische tips en tools mee waar ik direct mee aan de slag kon. Simpele dingetjes die ik direct makkelijk kon toepassen én die ik gewoon nog steeds toepas.

Ik heb mezelf beter leren begrijpen. Ik weet beter hoe ik met mijn hooggevoeligheid om moet gaan, hoe ik grenzen kan stellen en vooral hoe ik kan loslaten. Waar loslaten eerst nog een dingetje was, heb ik tijdens de sessies steeds bijvoorbeeld meer inzicht gekregen in dingen waar ik eigenlijk helemaal geen (positieve) energie (meer) uit haalde en die ik dus eigenlijk beter kon loslaten.

Door al die inzichten in mezelf, werd het voor mij ook steeds duidelijker hoe ik beter naar mezelf en mijn eigen gevoel kon luisteren. Ik voel me veel rustiger in mijn hoofd, ervaar veel minder spanning en voel me veel vrijer, lichter en gelukkiger!

Lily Steijn

Marketing & Communicatie bij een uitgeverij voor mbo-lesmateriaal

Afgelopen zomer kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben. Ik zat best wel met mezelf in de knoop en ik cijferde mezelf vaak weg. Om hier mee om te gaan ben ik op zoek gegaan naar een HSP coach en kwam ik bij Patricia terecht. Tijdens de sessies heb ik veel geleerd, over mezelf en over omgaan met mijn hoogsensitiviteit. Wat ook heel fijn is dat je de sessie afsluit met een energetisch behandeling. Ik ging na elke sessie met veel tips, inzichten en vooral ontspannen naar huis. Na zes sessies sta ik steviger in mijn schoenen en kan ik beter omgaan met alle prikkels. Bedankt Patricia!

Cindy Groot

Leerkracht

Ik kwam bij Patricia terecht nadat ik voor mijn gevoel letterlijk bleef vastlopen op oude diep ingesleten patronen en ik wist dat ik nog een zetje in de rug nodig had. Daarbij zocht ik specifiek naar een holistische aanpak, waarbij coaching gesprekken gepaard zouden gaan met een behandeling. In dit geval Access Bars.

Ondanks dat ik al veel had geleerd na mijn burn-out in 2018, was dit precies wat ik nog nodig had. Patronen zitten soms diep gesleten en onbewust handel je toch vaak naar die oude versie van jezelf. In mijn geval niet anders. Ik bleef het lastig vinden om grenzen aan te geven, mijn behoeftes uit te durven spreken, mijn energie bij mezelf te houden, niet te schikken naar de wensen van anderen en ik zocht innerlijke rust.

Maar dat laatste is niet iets waar een middeltje of gesprekje voor dient en het daarna plots verschijnt. Dit proces zit in jezelf, maar met tools en het oplossen van stukken waarin je vastloopt maakte ik stappen naar die rust. Ik begon halverwege het traject verandering aan mezelf te merken en merkte dit ook aan mijn omgeving. Mensen reageren op je hervonden versie van jezelf, want dat is eigenlijk wat je 'nieuwe' ik inhoud.

Wat veranderde er?
Ik kon mijn energie bij mezelf houden en ontdekte energielekken, kreeg conflictsituaties die ik vanuit compassie en met liefde oploste (geen ego's), gaf mijn grenzen aan, sprak mijn behoeftes uit en voelde dat er een last van mijn schouders viel. Eigenlijk heb ik mezelf meer gevonden en ik merk dat de oude patronen geen obstakel meer zijn.

Patricia is een warm persoon, die vanuit liefde en compassie handelt, daadkrachtig, duidelijk, slim, een spiegel voor kan houden en zoals een echte coach doet: jou coacht om de antwoorden en tools te vinden, in plaats van je voor te schrijven wat je moet doen. Dát vind ik heel erg prettig.

Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie coaching met de Access Bars behandelingen ervoor hebben gezorgd dat ik zulke stappen kon maken in een periode van een aantal maanden.

Esther Mikhout

Marketing & Communicatie

De gesprekken die wij gehad hebben, heeft me aan het denken gezet en het is een proces ... maar stapje voor stapje bereik ik toch een punt waar ik wil zijn. Zowel op mijn werk (nog steeds dezelfde baan) maar wel een juiste verdeling van de uren. Ik kom op voor mijzelf als dat nodig is en dat voelt zo goed. De eerste aanzet is door jou gegeven en ik ben er toch stiekem trots op dat het resultaat geeft. Ik ga zo door en jij hopelijk ook. Wish you all the best & thank you!

Marielle

Na inmiddels de 3e Access Bars coachsessie met Patricia kijk ik weer uit naar de fijne uitwerking hiervan de komende dagen. Vol energie, met een lichter en rustiger hoofd en een tas met nieuwe inzichten kom ik steeds een stap verder in het Nee zeggen en daarmee Ja tegen mijzelf. Dankjewel Patricia. Tot de volgende sessie. 

Ingrid Oost

Docent Gedrag, Communicatie en Omgangskunde Politieacademie

Soms kan je maar geen grip krijgen op bepaalde zaken in je leven en betrap je jezelf erop dat je elke keer weer dezelfde ‘fouten’ maakt. Je ziet het (achteraf), maar toch doe je het steeds weer. Zo ik dus ook. Ik had het elke keer wel door, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen waarom ik tóch weer elke keer op dezelfde manier handelde. 

Voor mij werd het daarom tijd om meer inzicht te krijgen in waarom ik altijd op een bepaalde manier reageer en hoe ik zowel zakelijk als privé dezelfde valkuilen kon vermijden i.p.v. elke keer weer eruit te kruipen.

Inmiddels was ik er wel al achter gekomen dat mijn hoogsensitiviteit groot invloed had op mijn manier van handelen en dat ik daardoor continu in het ‘oranje’ zat. Er hoefde dan nog maar weinig te gebeuren of ik ging in het ‘rood’, waardoor mijn ratio ver te zoeken was en ik alleen nog maar kon handelen uit emotie. Mijn doel was dan ook om te proberen dit voor te zijn en niet continu op die rand van instabiliteit te balanceren.

In mijn zoektocht ben ik toen bij Patricia terechtgekomen. Met een open gedachte ben ik hierin gestapt om gewoon te kijken naar wat mij dit zou ‘opleveren’. Eén ding wist ik namelijk zeker… Er moest iets veranderen in mijn handelspatronen.

Na mijn eerste gesprek merkte ik al direct dat het erg fijn was om gewoon eens de tijd te nemen om over jezelf te praten. Ik besefte mij dat ik dat eigenlijk nooit echt deed. Misschien voelt dat normaal gesproken een beetje ongemakkelijk… kwetsbaar… Maar ik merkte dat het eigenlijk wel erg prettig was. Doordat Patricia elke keer ook de juiste vragen stelde, ging het gesprek steeds dieper en kom je uiteindelijk uit bij de essentie van je acties.

Door mijn gesprekken met Patricia ben ik mij veel bewuster geworden waarom ik doe wat ik doe. Samen met haar proberen wij, soms door een hele subtiele andere manier van benaderen, bepaalde valkuilen voor te zijn, waardoor ik niet continu op mijn tandvlees loop. Zeker met jonge kinderen in huis, die veel van je vergen, heeft dat bij mij voor veel rust gezorgd. Niet alleen in mijn hoofd, maar ook binnen mijn gezin. Ook mijn kinderen merken natuurlijk dat papa wat meer kan hebben. Daarnaast heb ik op zakelijk vlak ook een aantal beslissingen genomen waarbij ik bepaalde stresssituaties voor kan zijn.

Kortom, in een korte tijd merkte ik al snel resultaat en gaf het mij een goed gevoel dat ik aan mezelf aan het werken was. Werken aan een soort betere versie van mezelf met meer rust in mijn hoofd en een betere balans en ook gewoon acceptatie van de persoon die ik ben. Ik ben Patricia erg dankbaar voor de handvaten die zij hiervoor heeft aangereikt en zal daar zeker nog gebruik van blijven maken.

Sven de Haas

Eigenaar WiCreate

Ik was vaak verdrietig, lamgeslagen en daardoor heel passief als het aankwam op dingen die ik graag anders wil aanpakken. Ik wilde mijn energie anders verdelen en leren hoe ik die negatieve gevoelens kon loslaten. Het liefst had ik een knop gewild waarmee ik sommige gedane zaken kon vergeten, om verder te kunnen.

Het coachtraject heeft mij geleerd meer stil te staan bij wat ik voel. Minder alleen af te gaan op wat ik denk dat 'moet', maar ook te leren luisteren naar mijn gevoel en intuïtie. Daar denk ik nu vaker en makkelijker aan bij het maken van kleine of grote beslissingen.

Ik vind Patricia een hartelijk persoon met humor en een warm karakter. Verder is zij communicatief vaardig en weet ze vrij snel door de oppervlakte heen te breken. Ik kwam er niet zomaar mee weg om ontwijkende antwoorden te geven. Zij kon me confronteren en dat zette mij geregeld nog even aan het denken. Haar aanpak vond ik prettig, nieuw voor mij en daarom verfrissend. Bedankt voor alles!

Shaïsta Joemmanbaks

HR & Facilities Regional Assistant

Voordat ik met mijn coaching traject bij Patricia begon had ik moeite met mijn emotionele en energieke balans. Ik wist dat ik hoogsensitief was en had een grote hoeveelheid theoretische kennis, maar in de praktijk bleef mijn emmer steeds overlopen.

In het coach traject heb ik geleerd dat ik mijn struggles mag delen en dat ik er, met al mijn mooie en uitdagender kwaliteiten, mag zijn. Ik heb handvatten gekregen om bij mezelf te blijven en mijn emmer op tijd te legen, ook in omgevingen of situaties met veel prikkels. De bars sessies hielpen me met verwerking en het loslaten van blokkades. 

Nu ik deze stappen heb gezet heb ik het gevoel dat ik steviger sta. Ik heb een rugzak gevuld met praktische handvatten voor als mijn emmer vol raakt. Hierdoor ben ik niet meer bang voor wat kan gebeuren, maar ga ik vol vertrouwen nieuwe stappen tegemoet en onderuit, maar sta ik daarna ook makkelijker weer op.

Jennifer van der Ende

Leerkracht

Ik vond niks meer leuk en alles kostte me veel energie. Ik was uitgeput en had het gevoel alsof mijn hoofd overvol was. Rusteloos, opgejaagd en uitgeput voelde ik mij. Ik had totaal geen energie meer en was een emotioneel wrak.

Via mijn zusje ben ik in contact gekomen met Patricia. Na 4 sessies en een training om grenzen aan te geven merkte ik al dat mensen niet meer zo snel mijn energie konden afpakken. Ik vind dingen weer leuk om te doen en in mijn eigen bedrijf durf ik mezelf steeds meer neer te zetten en uit te spreken.

Mensen die in een bepaalde cirkel zitten en er zelf niet meer uitkomen raad ik echt aan om naar Patricia te gaan. Zij is iemand waar je je gelijk vanaf het eerste moment bij op je gemak voelt. Deskundig en heel erg lief is met het hart op de juiste plaats. Ik vind haar een topper.

Chantal Penninkx

Eigenaar Kapsalon - Haar & Hem by Chantal

Ik liep op een gegeven moment vast en ben toen gaan googlen, zo ben ik bij Patricia uit gekomen. Vanwege de Corona was het coachtraject online, in het begin even wennen maar ik voelde me al snel vertrouwd, het contact is laagdrempelig. Het was fijn om vanuit huis coaching te kunnen volgen zonder er de deur voor uit te hoeven gaan.

Dankzij Patricia heb ik dingen voor mezelf helder gekregen en kijk nu anders tegen bepaalde zaken aan waardoor ik meer rust ervaar, heerlijk!

Ik denk nog geregeld terug aan het coachtraject bij Patricia wat me echt goed heeft gedaan. Ik heb nu ook geen huilbuien meer en overzie de dingen beter. Heb me afgesloten van alles wat ik voelde en daarmee als “druk/last” ervaarde. Dankjewel Patricia!

 

Sabine Hollestein

Verpleegkundige

Ik was heel erg overprikkeld, zat met teveel dingen uit het verleden en kon heel slecht ontspannen. Ik had al verschillende psychologen geprobeerd om mee te praten maar dit hielp vaak voor even en al snel ging ik weer terug naar hoe ik me ervoor voelde.

Via via werd mij het coachtraject bij Patricia aangeraden. We hebben in de sessies alles weer stabiel en op een rijtje gekregen. Ook heb ik de ontspanning weer teruggevonden en had ik afgelopen jaar nog nooit zo’n fijne ontspannen vakantie met mijn gezin.

De aanpak van Patricia vond ik heel fijn. Ze luisterde goed naar mijn verhaal en probeerde zo samen met mij een oplossing te vinden voor hetgeen waar ik mee zat. Ik heb al veel vrienden dit traject aanbevolen en zou het echt meiden aanraden met een burn-out of waarbij het gewoon even ‘op’ is.

Super bedankt voor alles!

Suzanne Schaeffer

Floormanager detailhandel

Ik klopte bij Patricia aan omdat ik me moe en overprikkeld voelde en het gevoel had dat ik op een tweede burnout afstevende als ik niet ingreep. Patricia leerde me te herkennen welke situaties overbelastend voor mij als HSP-er zijn, maar ook hoe ik kon ingrijpen om te voorkomen dat deze situaties ook daadwerkelijk zouden escaleren. Door de regie  te nemen en mijn dagelijks leven anders in te richten, bepaal ik nu zelf waar mijn energie naartoe gaat. Dat gaat nog niet altijd even vlekkeloos, maar mijn leven is er wel een stuk makkelijker én leuker op geworden! 

Sylvia van Dijk

Docent / Kaligrafie en gravures - eigenaar De Schoonschrijfster

Ben je er ook klaar voor om stappen te nemen zetten en je patronen te doorbreken?

Boek dan nu direct jouw kennismakingsgesprek in mijn agenda!