Het complete online bewustwordingsprogramma waarin je alles leert om jezelf beter te begrijpen.

In acht modules deel ik alles met je wat je moet weten om je gevoeligheid te accepteren en te omarmen. Op het moment dat het jou het beste uitkomt, ga je zowel theoretisch als praktisch aan de slag. Stap voor stap doorloop je alle elementen die van belang zijn om meer grip te krijgen op je emoties en gevoelens. Zo leer je hoe je werk en privé beter in balans kunt brengen. Hoe je je energie kunt behouden en hoe je kunt omgaan met terugkerende valkuilen en patronen. In deze modules behandelen we alles wat je nodig hebt om jezelf beter te begrijpen en te ondersteunen in je persoonlijke groei.

Herken je dit?

Je hebt een heerlijk leven, maar je merkt dat het steeds moeilijker wordt om af en toe rust te nemen. Je weet diep van binnen dat ‘me-time’ momenten belangrijk zijn, maar het lijkt gewoon weg niet te slagen… Je voelt je soms overweldigd en zou willen dat je beter wist hoe je dit kunt oplossen. 

 • Elke keer als je tijd voor jezelf hebt gepland, lijkt er wel iets tussen te komen waardoor het niet doorgaat. Je doet je best om meer rust te vinden, maar zelfs als je extra vroeg naar bed gaat, lijkt het niet te helpen. Het kan soms zo frustrerend zijn om je leven in balans te houden.

 • Het is soms moeilijk te begrijpen hoe andere vrouwen zo'n ontspannen en ongecompliceerd leven lijken te hebben. Ze kunnen werken, voor de kinderen zorgen, tijd doorbrengen met familie en vrienden en zelfs nog tijd vinden om te sporten! Het lijkt allemaal zo gemakkelijk voor hen, terwijl jij soms moeite hebt om alles voor elkaar te krijgen.

 • Alles waar je grip op lijkt te hebben, glipt weg als zand door je handen. Het kost je energie, ergernis en frustratie. Regelmatig bekruipt je een onrustig gevoel, maar je weet niet goed waar het vandaan komt en wat je eraan kunt doen.

 • Je bent terughoudend in het delen van je gevoelens omdat je niet weet hoe je je emoties duidelijk kunt verwoorden. Jezelf dan op een 1e plaats zetten vind je lastig omdat je bang bent je kwetsbaar op te stellen omdat het weleens tegen je gebruikt zou kunnen worden.

 • Je wilt je niet laten meesleuren in verplichtingen of emoties die je overvallen en toch gebeurt het iedere keer weer. Een verjaardag of feestje zeg je het liefst af omdat je er bij voorbaat al tegenop ziet en totaal geen energie hebt.

 • Je wilt graag méér rust in je hoofd én meer tijd voor jezelf. Hoe moeilijk kan het zijn! Je hebt je echt wel verdiept om liever voor jezelf te zijn, maar geen idee hoe je dit volhoudt.

Grip op Hooggevoeligheid: in slechts 8 weken

Ik ga je helpen! En dit is hoe we het gaan doen.

In acht weken tijd leer je alles over hoe je beter met je gevoeligheid kunt omgaan. Om je geen onnodige druk te geven, hebben we de cursus echter verspreid over acht modules, waarbij je elke week één module behandelt.

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om de hele cursus in één keer te volgen als je er volledig voor wilt gaan.

We gaan aan de slag met inzichten in jouw overprikkeling, ontdekken wat jou uniek maakt en geven je lichaam en geest de rust waar ze zo naar verlangen. Ik leer je hoe je ruimte voor jezelf kunt nemen, zodat je de regie houdt bij het stellen van je grenzen.

Daarnaast bied ik je handige handouts die je helpen om beter inzicht te krijgen in jezelf en je gedrag. Ik leer je ook technieken om snel en efficiënt spanning uit je lijf te krijgen.

Elke module bevat korte video’s, documenten, visualisaties en een opdracht om meer inzicht in jezelf te krijgen.

Je vindt in deze cursus een combinatie van theorie, ontspanning en praktische tips die je meteen in je dagelijks leven kunt toepassen. Je kunt ervoor kiezen om de opdrachten in de besloten community te delen of deze voor jezelf te houden, afhankelijk van jouw voorkeur voor privacy en ondersteuning.

Wat zit er in de cursus

 • MODULE 1: JOUW UNIEKE GEVOELIGHEID

  Je gaat leren waarom jouw gevoelens zo belangrijk zijn en wat het luisteren naar je eigen intuïtie voor jou gaat opleveren

 • MODULE 2: OMGAAN MET PRIKKELS

  Je gaat ontdekken waar jij specifiek overprikkeld van raakt en hoe je hiermee omgaat

 • MODULE 3: VALKUILEN EN PATRONEN

  Je leert meer over je eigen persoonlijkheid en ontdekt hoe je je patronen kunt begrijpen en terugkerende valkuilen kunt voorkomen.

 • MODULE 4: BALANS HOUDEN

  Je gaat ontdekken hoe je een betere balans kunt vinden tussen wat je voelt, denkt en doet

 • MODULE 5: EMOTIES EN GRENZEN

  Je komt erachter hoe je betere grenzen kunt stellen en hoe je je emoties kunt uiten zonder de ander te kwetsen

 • MODULE 6: JEZELF UITSPREKEN

  Je leert hoe je kunt omgaan met onverwachte situaties en de stemmingen van anderen zonder jezelf te blokkeren

 • MODULE 7: RELATIES EN DIEPGANG

  Je ontdekt waarom je waarde hecht aan gesprekken over betekenisvolle thema's

 • MODULE 8: LUISTEREN NAAR JE GEVOEL

  Je gaat verbinding ervaren door vertraging en stilte, en leert hoe je nog beter contact kunt maken met jezelf

 • BONUS: PERSOONLIJKE 1-OP-1 CALL

  Als extra bonus bied ik je de mogelijkheid om 1-op-1 een half uurtje in te plannen met mij, Patricia Hoefnagel

"No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying." ~Tony Robbins

Na dit programma....

 • Weet je hoe je de rust pakt voor jezelf zonder dat er weer iets tussendoor komt

 • Ben je de stress voor keuzes de baas

 • Blijft het in jouw hoofd rustig, ook als er ruis om je heen is

 • Herken je de signalen in je lijf en handel je daarnaar

 • Weet je wat je moet doen wanneer iets wel of niet goed voelt

 • Snap je waarom je anders denkt, voelt en handelt

 • Weet je hoe je beter eigen tijd plant

 • Ben je je bewust van de acties die je neemt en niet neemt

 • Zodat ook jij een ongecompliceerd leven gaat leiden

Foto’s: impressie van eerdere live events

Nu vraag je je misschien af: wat is de investering voor dit waardevolle programma dat je leven positief zal veranderen?

Het antwoord is simpel 499,-

Echter voor de zomermaanden juli en augustus is er een speciale aanbieding voor jou! Profiteer nú van de exclusieve zomerkorting van maar liefst 50% en betaal slechts 249,50!

Nog 1 keer kort op een rijtje wat je hiervoor krijgt en leert:

 • Je eigen overprikkeling herkennen en begrijpen

 • Technieken voor ontspanning en zelfbeheersing

 • Effectief omgaan met stress en emoties

 • Hoe je grenzen kunt stellen en assertiever kunt zijn

 • Meer over jezelf en hoe je kunt groeien

 • Praktische tips toe te passen in je dagelijkse leven

 • Sterker te worden in het omgaan met je emoties en je gevoelens

 • En als bonus krijg je een 1-op-1 een call met Patricia

Je hebt levenslange toegang tot de cursus en de online community. Meld je nu aan en begin direct met het beter leren begrijpen van jezelf.

Over Patricia

Hey! Ik ben Patricia en ik ben er inmiddels echt van overtuigd dat het mijn levensdoel is om anderen te helpen met wat ik heb geleerd. Mijn kijk op het leven is gevormd door mijn eigen ups en downs, wat me keer op keer heeft geprikkeld om situaties vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Ik ben dol op zelfontwikkeling, van NLP en energetisch lichaamswerk tot het leren van kaartleggen met het prachtige Lenormand deck. Ik zoek voortdurend naar nieuwe manieren om mezelf en anderen inzichten mee te geven en te laten groeien.

Sinds 2017 coach ik ambitieuze, gevoelige mensen vanuit mijn praktijk in Wateringen. Ik combineer coaching met lichaamswerk om zowel met het bewuste als onbewust deel van het brein te werken. Daarnaast geef ik trainingen over hoe om te gaan met hooggevoeligheid en organiseer ik workshops en groepscoaching voor zelfontwikkeling.

In mijn vrije tijd geniet ik van rust met een goed kopje koffie en een interessant boek. Wat me echt gelukkig maakt, is het strand dat slechts 15 minuten van mijn huis verwijderd is. Op mijn sociale media zie je vaak strandfoto’s voorbijkomen, omdat ik daar echt tot rust kom. Op het strand lijkt de tijd even stil te staan, mijn hoofd wordt rustig en mijn lichaam ontspant zich.

Andere belangrijke momenten zijn mijn wekelijkse yoga-sessies en mijn maandelijkse bezoekjes aan de sauna voor heerlijke ontspanning. In 2022 hebben mijn partner John en ik een droomreis gemaakt: ruim 4 weken rondtrekken met een camper door Canada. Echt, in één woord: geweldig! Ik kijk nu al uit naar nog meer mooie avonturen.

Met deze achtergrond van mij kijk ik ernaar uit om je te verwelkomen in mijn cursus “Grip op Hooggevoeligheid”. In deze cursus leer je praktische technieken en krijg je waardevolle inzichten om beter om te gaan met jouw hooggevoeligheid. Door middel van concrete tools en strategieën zul je ontdekken hoe je je hooggevoeligheid kunt omarmen en er kracht uit kunt putten.

Veel gestelde vragen;

Ik weet niet of ik hooggevoelig ben, is dit programma iets voor mij?

Dat weet alleen jij 😉
Maar als je tot hier bent gekomen dan voel jij vast dat dit traject iets is voor jou. 

Hoe werk het nou precies?

Het programma duurt 8 weken. Je krijgt in 1x toegang tot alle modules. Je bepaald zelf of je iedere week ruimte plant in je agenda of alles in 1x doet.  De opdrachten maak je in de online community of hou je voor jezelf als je dat fijner vindt. We bespreken de thema’s in de community. Je krijgt  in de livesessiesruimte voor vragen en je gaat brainstormen met je medecursisten en vragen kunt stellen, met elkaar kunt sparren.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Een dosis enthousiasme en je commitment om echt mee te doen. Gemiddeld 1 uur per week plannen waarin je alleen bent om de module te luisteren/lezen en behandelen. 

Hoeveel tijd ben ik ermee bezig?

Ik schat in dat je hooguit een uurtje per week bezig bent. Dit ook om er bij jezelf even goed bij stil te staan, erover na te denken én direct de opdracht te doen van de module waar je op dat moment mee bezig bent. 

Wanneer start de cursus

Nu direct! Je kunt dus direct starten met het persoonlijke bewustwoordingsprogramma Grip op Hooggevoeligheid.