Alleen naar een bruiloftsfeest waar je niemand kent

Vrijdagavond ging ik alleen naar een bruiloftsfeest. Mijn lief John was met zijn zoon op vakantie in Noorwegen. Hoewel ik vaker alleen naar evenementen ga, vond ik het toch best spannend om naar een feestavond van een bruiloft te gaan waar ik niemand kende.

Voordat ik naar mijn laatste coachsessie van die dag ging, had ik snel een afspraak gemaakt bij de kapper. Een stuk van mijn haar af en even lekker laten föhnen. Het bruidspaar, een man en vrouw die ik al jaren coach, had me uitgenodigd voor hun feest, wat veel voor mij betekende.

Ik nam de tijd om mezelf op te maken en trok mijn lichte Ibiza-jurk aan, gecombineerd met nieuwe cowboylaarsjes en een goudkleurig jasje. Terwijl ik met de auto naar de locatie reed, was ik nieuwsgierig naar hoe het eruit zou zien. Ik ging op tijd weg zodat ik niet in een volle ruimte met mensen zou aankomen.

Eenmaal aangekomen, wist ik dat ik altijd even moet ‘landen’. Hoe doe ik dat? Ik loop naar de bar, bestel een alcoholvrije witte wijn en zoek een plek waar ik kan zitten en verbinding kan maken met de mensen die ik daar zie.

Ik stelde mezelf voor aan een dame en vertelde direct dat ik niemand kende omdat mijn man met zijn zoon op vakantie was. Dit leidde tot een mooi gesprek waarin ik me direct veilig voelde. Vanuit deze positie had ik een goed overzicht en kon ik rustig ‘landen’ voordat alle andere mensen binnenkwamen.

Rond half negen (denk ik, ik had geen horloge) kwam het bruidspaar binnen. In één woord: WAUW. Ze zagen er allebei prachtig uit, hun geluk spatte ervan af en bracht een heerlijke energie in de ruimte. De DJ zorgde na de openingsdans voor een explosie van energie waardoor iedereen direct uit z’n dak ging.

Het was een Ibiza-party en de dresscode was Bohemian chic. De vrouwen droegen prachtige jurken en jumpsuits in glanzende stoffen en hoge blokhakken, en de mannen in lichte Ibiza-style pakken waren een lust voor mijn oog. Het voelde alsof ik letterlijk even op Ibiza was met allemaal stijlvolle, gezellige en goedlachse mensen.

Na het vinden van mijn veilige basis stond ik de hele avond op de dansvloer. Maar dan ook echt de hele avond. Ik danste op 80’s en 90’s muziek, van DJ La Fuente tot heerlijke heupwiegende salsa-achtige feestnummers. En natuurlijk kwam ook de ‘Ik ga zwemmen’ nog even voorbij.

Het was voor mij een uitdaging om voor het eerst volledig nuchter (ik zit in een life- en foodstyle-programma waarbij alcohol niet is toegestaan) en ook nog eens alleen een feestavond mee te maken. En ik heb genoten van iedere seconde. Het voordeel was dat ik de volgende dag fit was en me nog steeds energiek en goed voelde. Alsof ik de energie van de avond had meegenomen in plaats van dat de man met de hamer overheerste.

Kortom, het was een avond om nooit te vergeten.

Hooggevoelig Ja of Nee?

Ben je je sterk bewust van (harde) geluiden, sferen en temperatuur verschillen? Heb je goed door hoe anderen zich voelen? Ben je vaak overprikkeld?

En heb je ook nog eens een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je liever dat alles goed en zonder gedoe verloopt?

Grote kans dat jij hooggevoelig bent!

Doe direct de test en je weet het binnen enkele minuten!

Nog meer mooie berichten